Svenska ungdomar tvingas slita ont i Norge


Ämne: Svenska ungdomar tvingas slita ont i Norge

Arbetskraftsinvandring kontra ungdomsarbetslöshet

Samtidigt som samtliga riksdagspartier – utom SD – och Svenskt Näringsliv förespråkar arbetskraftsinvandring tvingas svenska ungdomar utvandra för att få arbete. Idag arbetar 12 000 unga utomlands – många i Norge och många under usla arbetsvillkor.

Trots att Sverige har den högsta ungdomsarbetslösheten i Norden och bland de högsta i EU väljer politikerna att ta hit okvalificerad utomeuropeisk arbetskraft.

Hur s k ansvariga politiker får ekvationen med en nära 30-procentig ungdomsarbetslöshet att gå ihop med en stor arbetskraftsinvandring vore onekligen intressant att få veta.

Att de svenska ungdomarna har svårt att få arbeta i Sverige p g a de saknar utbildning, kompetens och kvalifikationer håller inte som förklaring, eftersom majoriteten av de utlänningar som får arbetsvisum i Sverige arbetar som bärplockare, städare, diskare, köksbiträden t ex lökhackare i diverse gatukök och kebabkrogar. De som kommer hit för att arbeta i vården saknar utbildning och talar givetvis inte svenska.

Av de 14 905 [1] som 2009 fick uppehållstillstånd som arbetskraftsinvandrare var 7 000 bärplockare eller som det så tjusigt heter ”medhjälpare i skogsbruk och trädgård”, 795 var ”restauranganställda” vilket i klartext betyder diskare och okvalificerade köksbiträden som lökhackare och potatisskalare . 300 var städare. 135 fick anställning inom vården. Av dem var en utbildad sjuksköterska! 500 var civilingenjörer – vilket är förvånande eftersom Mona Sahlin alltid brukar prata om ”hur trött hon är på att köpa korv av civilingenjörer.” 2 200 var ”dataspecialister” men i övrigt torde behovet av arbetskraft – diskare, städare, köksbiträden och bärplockare – ha kunnat tillfredsställas på hemmaplan.

Svenska ungdomar lever i misär i Norge

De högljudda kraven på arbetskraftsinvandring blir ännu mer obegripliga efter Uppdrags Gransknings avslöjande att svenska ungdomar tvingas söka sig till Norge p g a arbetsbrist i Sverige.

I reportaget från Norge framgick att de svenska ungdomarna bl a arbetade med bananskalning i en fabrik som tillverkar smörgåspålägget Banos. Om de hade tur kunde de få arbeta på kaféer.

De underbetalda ungdomarna är helt i händerna på samvetslösa bemanningsföretag och får nöja sig med kort-tidsjobb. De vet m a o inte från den ena dagen till den andra om de har ett arbete att gå till.

Deras boendeförhållanden var minst sagt skandalösa – de tvingas dela lägenhet med 14 andra ungdomar i fyrabäddsrum med våningssängar och inte så mycket mer. För dessa miserabla ”bostäder” – som dessutom kryllade av kackerlackor – tvingas de betala 3 900 kr i månaden.

Utöver låg lön, urusla arbets- och boendevillkor utsätts våra ungdomar för förakt och spott och spe från privilegierade norska ungdomar.

Svenska politiker sviker våra egna ungdomar

Jag är övertygad om att våra svenska ungdomar inte frivilligt skulle välja att slita ont i Norge under orimliga och oacceptabla förhållanden utan hellre arbeta i Sverige under rimliga såväl arbets- som bostadsförhållanden och till avtalsenliga löner. Varför får de inte det?

I stället för att ta hit ett illiterat trasproletariat från Tredje världen för att diska, hacka lök, städa och plocka bär borde politikerna se till att våra egna fina ungdomar – även om de måste ta lågavlönade jobb – får en så värdig start i arbetslivet som möjligt och ett värdigt boende.

De ansvariga för den svenska arbetsmarknadspolitiken måste förklara sig. Genom deras agerande har vi fått ännu ett bevis på att politikerna vill byta ut svenska folket mot ett nytt!

Enligt Maud Olofsson n är ”invandrarna mer företagsamma, mer högutbildade och har lägre ålder vilket vi behöver för demografins skull. Därför måste vi importera arbetskraft från andra länder” dvs från Tredje världen.

Svenskarna är alltså i näringsministerns ögon lata, outbildade och för gamla.

Ungdomarna i Uppdrag Granskning verkade minst av allt LATA eller speciellt outbildade. Inte verkade de så värst gamla heller.

Ungdomarna ansåg att de ”inte hade någon framtid i Degerfors.” Allt tyder dessvärre på att de inte har någon framtid i Sverige!

Inger-Siv

——————————————————————————–

[1] 3 628 var anhöriga

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Sikkerhed, Statistik

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s